U bevindt zich hier: Home » Golfreizen »

Frankrijk

Print deze pagina
Frankrijk Frankrijk, officieel de 'République Française' is een van de grootste landen van Europa en het populairste vakantieland ter wereld. Het eiland Corsica, in de Middellandse Zee, maakt deel uit van Frankrijk, evenals een aantal overzeese gebiedsdelen.

Frankrijk als vakantieland
Frankrijk is al jaren het best bezochte vakantieland ter wereld. 's Zomers komen vakantiegangers op de zon af, 's winters is het een ideaal wintersportland. Populair zijn de badplaatsen langs de Atlantische kust, en de mediterrane Côte d'Azur en Languedoc-Roussillon.

Het klimaat in Frankrijk
Door zijn grootte, en de nabijheid van verschillende zeeën, heeft Frankrijk meerdere klimaatzones. Er zijn gebieden met een vochtig zeeklimaat, streken met een semi-landklimaat en zones met een mediterraan klimaat.

De Franse kust
De verscheidenheid aan kusten is al even groot als de variatie in klimaten. In het westen ligt Frankrijk aan het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje. In het zuiden is er de Middellandse Zee.

De Franse cultuur
Frankrijk heeft niet alleen een rijke historie, maar ook een levendige hedendaagse cultuur. Het land heeft een grote naam op het gebied van literatuur, film en muziek. De vele schouwburgen, bioscopen en musea worden er goed bezocht. Hoofdstad Parijs is een van de belangrijkste cultuursteden ter wereld.

De Franse keuken
De Franse keuken, die veel streekgerechten kent, is wereldwijd vermaard. Er wordt wel beweerd dat de restaurants ooit in Parijs zijn uitgevonden. Ook de Franse kazen en Franse wijnen zijn beroemd, en worden al tijden over de hele wereld gegeten en gedronken.

Golf in Frankrijk
Frankrijk telt bijna 600 golfbanen. Alleen in de omgeving van Parijs zijn er al meer dan 50 te vinden. Met name de golfbanen aan de zuidwestkust en de Middellandse Zee zijn populaire bestemmingen voor golfreizen. De mogelijkheid om na een rondje golf te genieten van de lokale culinaire hoogstandjes en een wijntje, zorgt voor een echt vakantiegevoel.
france-001
france-001 france-002 france-003 france-004 france-005 france-006 france-007 france-008 france-009 france-010
Kenmerken
Oppervlakte: 675.417 km2
Hoofdstad: Parijs
Inwoners: 65.447.374
Taal: Frans
Munteenheid: Euro
 
Golf in Frankrijk
Nationale golffederatie: Federation Francaise de Golf  (FFGOLF)
Aantal golfbanen: 574
Lid EGA: ja
 
Gerelateerde golfvakanties
Hotel du Médoc Wijn Spa & Golf Frankrijk - Aquitaine Moderne kamers en suites. Hotel du Médoc wijn spa & golf is de perfecte locatie voor een sportieve of een ontspannen golfvakantie, vlakbij de culturele stad Bordeaux, door UNESCO benoemd tot Wereld Erfgoed. Dichtstbijzijnde golfbaan: 0 m Strand: 34 km Zwembad: ja Hotel du Médoc Wijn Spa & Golf 3 nachten +
2 greenfees
Bel of mail voor een offerte op maat
030 - 8200 353
info@costagolf.com
Hotel du Médoc Wijn Spa & Golf Frankrijk - Aquitaine Moderne kamers en suites. Hotel du Médoc wijn spa & golf is de perfecte locatie voor een sportieve of een ontspannen golfvakantie, vlakbij de culturele stad Bordeaux, door UNESCO benoemd tot Wereld Erfgoed. Dichtstbijzijnde golfbaan: 0 m Strand: 34 km Zwembad: ja Hotel du Médoc Wijn Spa & Golf 7 nachten +
3 greenfees
Bel of mail voor een offerte op maat
030 - 8200 353
info@costagolf.com
Hotel de la Bretesche Frankrijk - Côte Atlantique Bretagne Gelegen op het terrein van een 15e-eeuws kasteel. Droom van de middeleeuwse geschiedenis binnen deze prachtige kasteelmuren. Dichtstbijzijnde golfbaan: 0 m Strand: 10 km Zwembad: ja Hotel de la Bretesche 3 nachten +
2 greenfees
Bel of mail voor een offerte op maat
030 - 8200 353
info@costagolf.com
Bekijk alle golfvakanties in dit land »
Top
Top