U bevindt zich hier: Home » Golfreizen »

Schotland

Print deze pagina
Schotland
Bestemmingen in Schotland
» Angus » East Lothian » Perthshire
Schotland, het thuisland van de golfsport, waar meer dan 550 golfbanen het land van top tot teen bedekken. Een oud Schots gezegde is: guid gear comes in sma’ bouk (goede dingen komen in kleine verpakkingen). Schotland is een klein land maar gevuld met ontelbare schatten.

Schotland als vakantiebestemming
Schotland heeft alles wat je je kan bedenken - whisky, golf, de romantiek van de clans en een schat aan kastelen en historische plaatsen. Het ´Highland´ is een van de laatste wildernissen in Europa. Ontdek de historische steden of de grootsheid van de Highlands. Ontdek pittoreske Lowland stadjes in het oosten of ontsnap naar de lege witte zandstranden op de westelijke eilanden, Iona, Islay, Harris en nog veel meer. Welk Schotland kiest u?

Het Schotse klimaat
Het klimaat van Schotland is gematigd en heeft de neiging om erg wisselvallig te zijn, maar zelden extreem. Het wordt verwarmd door de Golfstroom uit de Atlantische Oceaan. Op de langste dag van het jaar is er geen volledige duisternis over de noordelijke eilanden van Schotland. Lerwick, Shetland, heeft ongeveer vier uur meer daglicht in midzomer dan Londen, maar dit is omgekeerd in midwinter.

De Schotse kust
Het vasteland van Schotland heeft 9,911 km kustlijn. Inclusief de talrijke eilanden, is dat 16,490 km. De westkust met lange kustlijnen worden gescheiden door fjorden als zeearmen. De oostkust is meer regelmatig, met een reeks grote trechtervormige baaien en lange zandstranden. Een groot deel van de Schotse kustlijn bestaat uit een duinachtig weiland, gevormd door de verzonken zeespiegel.

Schotse cultuur
Vele Schotse mensen zijn van Keltische afkomst, zoals de Welsh, de Ierse, Manx en Cornish. Schotland heeft ook zijn eigen unieke familie van talen en dialecten, waardoor een sterk gevoel van ‘Schotsheid ' is ontstaan. Schotland heeft een sterke sportieve traditie en kan aanspraak maken op de uitvinding van een aantal van de populairste sporten die over de hele wereld wordt gespeeld waaronder golf, rugby en tennis.

Schotse gastronomie
Whisky is de bekendste drank van Schotland en tegenwoordig zijn er meer dan honderd distilleerderijen in Schotland. De parel op de kroon van Schotland is de vis met bijna 200 schelpdiercultuur bedrijven. Zalmkweek is de belangrijkste economische ontwikkeling van de Schotse Hooglanden en eilanden. Traditioneel Schots voedsel zoals haggis, haver, heidehoning en Schotse zoetigheden zoals tablet (broze Fudge) worden nog steeds in Schotland gemaakt.

Golf in Schotland
Als er één sport voor het Schotse landschap is gemaakt dan is het golf, dat in de 15e eeuw door de Schotten werd uitgevonden. Schotland heeft meer golfbanen dan dagen in het jaar, waaronder de wereldberoemde championship golfbanen van St. Andrews. Die hebben een aantal van de meest gedenkwaardige en indrukwekkende golf momenten voorgebracht.
scotland-001
scotland-001 scotland-002 scotland-006 scotland-009 scotland-007 scotland-004 scotland-011 scotland-010 scotland-003 scotland-005 scotland-008
Kenmerken
 
Gerelateerde golfvakanties
The Green hotel Golf & leisure resort Schotland - Perthshire In dit resort wacht gasten een warm welkom, of u nu een golfer, bourgondiër, visser, wandelaar bent of dat u gewoon wilt genieten van een heerlijke golfvakantie. Dichtstbijzijnde golfbaan: 0 m Zwembad: ja Golf & Wellness Golf & Gastronomy The Green hotel Golf & leisure resort 3 nachten +
2 greenfees
Bel of mail voor een offerte op maat
030 - 8200 353
info@costagolf.com
The Green hotel Golf & leisure resort Schotland - Perthshire In dit resort wacht gasten een warm welkom, of u nu een golfer, bourgondiër, visser, wandelaar bent of dat u gewoon wilt genieten van een heerlijke golfvakantie. Dichtstbijzijnde golfbaan: 0 m Zwembad: ja Golf & Wellness Golf & Gastronomy The Green hotel Golf & leisure resort 7 nachten +
3 greenfees
Bel of mail voor een offerte op maat
030 - 8200 353
info@costagolf.com
The Windlestrae hotel Schotland - Perthshire Dit leuke, gezellige en informele hotel biedt faciliteiten, activiteiten en entertainment voor het hele gezin.
Dichtstbijzijnde golfbaan: 0 m Zwembad: ja Golf & Cultuur Golf & Natuur
The Windlestrae hotel 3 nachten +
2 greenfees
Bel of mail voor een offerte op maat
030 - 8200 353
info@costagolf.com
Bekijk alle golfvakanties in dit land »
Top
Top