U bevindt zich hier: Home » GVB »

GVB-examen

Print deze pagina
GVB-examen Elke GVB-clinic van Costa Golf wordt afgesloten met een officieel examen. Het afleggen van zo'n GVB-examen verloopt op exact dezelfde manier als in Nederland of België. 

GVB-examen theorie
Tijdens het theorie-examen toetst een examinator uw kennis van de golfregels. Dit gebeurt met een schriftelijke multiple-choicetest. Het theorie-examen duurt zestig minuten. U bent geslaagd als u minimaal 23 van de 30 vragen goed beantwoordt.

Voorbereiding op het theorie-examen
Wilt u zich alvast voorbereiden op het theorie-examen? Dan raden wij u het boekje 'Golfregels voor startende golfers' van de NGF aan. Dit is onder meer verkrijgbaar via www.golfboeken.nl. Niet strikt noodzakelijk, maar zeker behulpzaam!

GVB-examen praktijk 
Tijdens het praktijkexamen wordt u getoetst op de beheersing van de techniek, te weten afslagen, approaches, bunkerslagen en putten. Ook loopt u enkele holes onder toezicht van een marker. Daarbij kijkt de examinator vooral of u de golfregels in acht neemt, en hoe u zich op de baan gedraagt. Bovendien worden ook uw prestaties en vorderingen tijdens de clinic meegewogen. Hierdoor bent u niet per definitie gezakt als u toevallig een mindere dag hebt tijdens uw examen.

Examengarantie
Meer dan 98% van de deelnemers rondt onze GVB-clinic direct succesvol af. Toch gezakt voor het examen? Geen nood. Dan bieden wij u een gratis herexamen aan.

Snel uw GVB halen?
Lees meer over GVB halen in een week.
Top
Top